, ,

Javni poziv – aplikacije za inkubaciju

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

poziv-2020

Javni poziv za apliciranje za mjesto u Linnovate Tehnološkom parku, u sklopu programa BiHUB

Linnovate Tehnološki Park sa partnerima poziva sve inovativne i poduzetnički orijentirane osobe, kao i postojeće mlade firme da prijave svoje poslovne ideje za mjesto u poslovnom inkubatoru.

O BiHUB projektu:

Linnovate TP u saradnji sa slovenskom nevladinom organizacijom PiNA (www.pina.si) i uz financijskom potporu Programa međunarodne saradnje Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije implementira program BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu (www.bihhub.org).

BiHUB doprinosi rješavanju problema ekonomske nejednakosti žena pomicanjem ženskog i društveno odgovornog poduzetništva te osiguravanjem uključenosti žena u procese donošenja odluka.

Projektom želimo osnažiti žene za ulaz u poduzetničke vode i na tržište rada, promicati žensko i društveno odgovorno poduzetništvo, poduprijeti razvoj poduzetničkih ideja i startupova, uključiti više žena u procese donošenja odluka, doprinijeti do sistemskih rješenja vezanih za žensko poduzetništvo i ulazak žena na tržište rada.

Partneri projekta su: Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Centar za edukaciju mladih Travnik, JU Agencija za kulturnu-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Zaklada Linnovate i Narodno sveučilište Livno.

Program podrške

Za kandidatkinje i kandidate koji imaju dobar temeljni koncept poslovne ideje, inovativne i održive ideje te žele nastaviti razvoj svoje ideje u poslovnom inkubatoru Linnovate TP predviđa se besplatna podrška kroz startup akademiju za poboljšanje i realizaciju poslovne ideje koja uključuje usluge podrške na maksimalan period od šest mjeseci.

Startup akademija će biti usmjerena na poduzetnice i poduzetnike u početnoj fazi njihovog poduzetničkog puta, od izrade ideje do pripreme poduzetničkog plana. Korištenjem pristupa design thinking razraditi ćemo teme kreativnog i inovativnog razvoja ideja i kreiranja usluga, pripreme marketinškog plana, brendiranja i komunikacije te vodstva (leadership), vođenja tima i druge teme bitne za poduzetnički rad. Radit ćemo na praktičnim primjerima ideja koje će sudionici iznijeti i u potpunosti se prilagoditi vašim stvarnim potrebama. Obrazovanje nije namijenjeno (samo) stjecanju dodatnih znanja i informacija, već otkrivanju onih talenata i vještina koje poduzetnice i poduzetnici imaju i načinu na koji ih mogu primijeniti u praksi na svom poduzetničkom putu. Koristit ćemo metode introspekcije i samorefleksije, grupni rad, umjetničke pristupe i osnove projektnog rada.

Nakon obavljenog programa edukacije i mentorstva Komisija za procjenu poslovnih ideja će odabrati pet najboljih ideja, koje će biti uključene u daljnji program potpore, koja obuhvata individualno savjetovanje, mentorstvo i coaching, podrška za promociju poslovnih ideja/poduzeća, događaje umrežavanja, financijsku podršku ili sufinanciranje od 2.500 EUR iz projekta BiHUB, priliku i apliciranje za značajnija financijska sredstva (do 30.000 BAM) iz Linnovate Loan Fonda. Potpora bit će pružena u trajanju jedne godine sa mogućnošću produženja.

Usluge:

 • Startup akademija (edukacija)

Predavanja uživo i online, studijski krugovi, bootcamp, radionice i treninzi iz različitih područja poduzetništva, za razvoj poduzetničkih ideja i pokretanje biznisa.

 • Mentorstvo

Individualno mentoriranje i coaching sa iskusnim mentorima koji (će buduće) poduzetnice i poduzetnike redovno pratiti i podržavati u vlastitom poduzetničkom razvoju.

 • Savjetovanje i informiranje

Individualno savjetovanje i redovito pružanje informacija iz različitih područja poduzetništva, za poslovanje biznisa, pribavljanje financijskih sredstava i poticaja, o prilikama, novitetima itd.

 • Umrežavanje

Događaji i aktivnosti usmjereni na upoznavanje, razmjenu iskustava, zaključivanju partnerstava i upoznavanju dobrih praksi iz svijeta poduzetništva.

 • Promocija

Dobre priče poduzetnica i poduzetnika, promovirane na društvenim mrežama, web stranici, u medijima i na raznim događajima.

 • Financijska podrška

Pružanje financijske podrške ili sufinanciranje za provedbu odabranih poslovnih ideja i pokretanje biznisa u visini 2.500 EUR iz projekta BiHUB. Priliku i apliciranje za značajnija financijska sredstva (do 30.000 BAM) iz Linnovate Loan Fonda.

Tko se može prijaviti?

 • Pojedinke i pojedinci starije i stariji od 18 godina iz Bosne i Herzegovine ili inozemstva koje imaju inovativne ideje bazirane na znanju i žele pokrenuti vlastiti biznis na području Hercegbosanske županije,
 • Timovi koje vode žene, ali ne isključivo, i koji imaju inovativne ideje bazirane na znanju i žele pokrenuti vlastiti biznis,
 • Startup ili mlada poduzeća, obrti ili obiteljska gospodarstva koja vode žene, ali ne isključivo, i koja se nalaze u početnoj fazi poslovanja (do 3 godine starosti na dan objave ovog javnog poziva),
 • Poduzeća, obrt ili obiteljska gospodarstva koja žele uspostaviti spin-off poduzeće u svrhu širenja poslovnih odnosa i aktivnog učešća u razmjeni tehnologija, iskustva i znanja i koje vode žene, ali ne isključivo,
 • Poduzeća, obrt ili obiteljska gospodarstva koja vode žene, ali ne isključivo, i koja žele razviti i/ili lansirati nove produkte/usluge i/ili proširiti djelatnost poduzeća,
 • Polaznici programa/predinkubatorske faze i korisnici inkubatorskih usluga programa/inkubatora Linnovate Tehnološkog parka.

Tko se ne može prijaviti?

 • Članovi Komisije za procjenu poslovnih ideja,
 • Osobe s kriminalnim dosjeom,
 • Političke stranke,
 • Javna poduzeća i javne institucije,
 • Poduzeća u stečaju.

Kakve ideje trebaju biti?

 • Inovativne,
 • Društveno odgovorne,
 • Bazirane na znanju,
 • Realne,
 • Održive,
 • Imaju potencijal rasta i stvaranja novih radnih mjesta,
 • Tržišno orijentirane s potencijalom internacionalizacije,
 • Ekonomski i financijski nezavisne,
 • Rezultiraju u osnivanje privrednog subjekta (ako već ne postoji).

Proces odabira poslovnih ideja

1. korak: Podnošenje aplikacijskog obrasca

Javni poziv je otvoren od 10. listopada/oktobra do 31. listopada/oktobra 2020. godine.

U ovom koraku kandidatkinja i kandidat mora ispuniti prijavni obrazac i priložiti svu traženu dokumentaciju (vidi „Potrebna dokumentacija“).

Ako imate više ideja, svi predani zahtjevi bit će uzeti u razmatranje, ali moraju biti dostavljeni odvojeno.

2. korak: Preliminarna procjena poslovnih ideja

Komisija za procjenu poslovnih ideja će procijeniti sve prijave u roku sedam dana od roka za podnošenje prijave. Procjenjivati će se potpunost prijave, popratnih dokumenata i priroda poslovne ideje.

3. korak: Prezentacija poslovne ideje

Kandidati koji zadovolje preliminarnu evaluaciju aplikacije biti će pozvani na prezentaciju. Cilj prezentacije je upoznati članove Evaluacijskog odbora Linnovate TP s razvijenom poslovnom idejom, s Vašim osobinama kao poduzetnika, sposobnostima i očekivanja o realizaciji poslovne ideje u inkubaciji.

4. korak: Poboljšanje poslovne ideje – edukacijski i mentorski program

Nakon pozitivne preliminarne evaluacije aplikacije i prezentacije poslovne ideje dobit ćete priliku da unaprijedite svoju ideju uz profesionalnu pomoć trenera i mentora i kroz edukativne aktivnosti BiHUB programa podrške. Usluge podrške može se koristiti na maksimalan period od šest mjeseci.

5. korak: Konačna procjena poslovne ideje

Nakon završenog edukacijskog programa, mentorstva i individualnog savjetovanja kandidatkinje i kandidati bit će pozvani na finalnu prezentaciju. Cilj prezentacije je upoznati članove Evaluacijskog odbora Linnovate TP s razvijenom idejom, s Vašim osobinama kao poduzetnice i poduzetnici, kompetencijama i očekivanja o realizaciji poslovne ideje.

Nakon svih navedenih koraka, Evaluacijski odbor Linnovate TP će donijeti konačnu odluku koje će kandidatkinje nastaviti rad u BiHUB programu i primiti financijsku podršku. Konačna odluka će se odnositi na evaluaciju poslovne ideje, ali će se također uzet u razmatranje i mišljenje mentora i trenera.

Prijava i potrebne informacije

Aplikacija mora biti podnesena na jednom od službenih jezika BiH putem e-maila (potpisan scan i word dokument) na prijava@linnovate.org. Da bi preuzeli „Aplikacijski obrazac“ kandidati trebaju poslati zahtjev za preuzimanje na mail prijava@linnovate.org.

Rok podnošenja prijave

Rok podnošenja aplikacije je 31. listopada/oktobar 2020. godine do 23:59.

Potrebna dokumentacija

Aplikacija će se smatrati kao potpuna, ako nam dostavite sljedeće dokumente:

 • Popunjen prijavni obrazac:
  • Prijavni obrazac A ispunu nove kandidatkinje i novi kandidati,
  • Prijavni obrazac B ispunu kandidatkinje i kandidati koji već koriste ili su već koristili usluge TP Linnovate za istu poslovnu ideju,
 • CV kandidatkinja/kandidata i članica/članova tima,
 • Vlastita izjava da se ne vodi krivični postupak i da kandidat nije kažnjavan,
 • Potvrda registracije poduzeća,
 • Članci, publikacije ili bilo koje relevantne informacije koje bi mogle pomoći u evaluaciji ideje.

Svi dostavljeni dokumenti su povjerljivi i biti će korišteni samo u svrhu evaluacije ideje.

Ukoliko trebate dodatne informacije kontaktirajte nas na:

LINNOVATE TEHNOLOŠKI PARK

Blajburških žrtava 14 (RIMC)

80101 Livno, Bosna i Hercegovina (utorkom od 10:00 do 14:00)

E-mail: info@linnovate.org

Tel.: +387 63 520 961

web: www.linnovate.org

ili

KULTURNO IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO PiNA

Gortanov trg 15

6000 Koper, Slovenija

E-mail: mirna.buic@pina.si

Tel.: +386 5 6300 320

web: www.bihhub.org, www.pina.si

 

Podijeli: