,

Suradnja Linnovate – Grad Livno

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

linnovate3

Sastanak o suradnji Tehnološkog parka Linnovate i Grada Livno

Suradnja Tehnološkog parka Linnovate i Grada Livno u vidu razvoja malog i srednjeg poduzetništva definirat će se Sporazumom, te su konkretizirane ključne stavke sporazuma, zaključeno je u četvrtak 18. veljače na sastanku gradonačelnika Darka Čondrića i njegovih suradnika i predstavnika TP Linnovate.

Gradonačelnik Čondrić naglasio je kako gradska uprava prethodno priprema Odluku za Gradsko vijeće koje daje ovlaštenje na potpisivanje ovakvog sporazuma kojim bi se nastavila i realizirala suradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa usmjerenim na razvoj malog i srednjeg poduzetništva koje čini temelj razvoja Grada, smanjenje nezaposlenosti i smanjenje odlaska mladih.

Ključne stavke suradnje su: podrška u organiziranju obuka za startupe, male i srednje poduzetnike, organiziranje bussines konferencije/odnosno poslovnog foruma, suradnja pri ubrzavanju procedura prilikom registracije poduzeća i općenito zajednički rad na kreiranju povoljnijeg poslovnog okruženja, te zajedničko osiguranje i stvaranje uvjeta za poduzetništvo utemeljeno na znanju i inovacijama, donošenja planova i odluka koje će olakšati rad malih poduzetnika te partnerstvo u izradi prijedloga projekata i apliciranju na otvorene javne pozive EU, međunarodnih organizacija, državnih institucija i drugih pravnih osoba.

 

Linnovate Tehnološki park je okruženje za razvoj poduzetništva osnovan u svrhu poticanja unaprjeđenja ekonomije Hercegbosanske županije te gospodarskog razvoja kroz tehnološki napredna poslovanja, stimulaciju poduzetničke i investicijske kulture, kao i jačanje izvoza i uvezivanja dijaspore.

Od 2018. godine smo imali dvije generacije startupa (u prvoj generaciji je primljeno 9 startupa, u drugoj 8 startupa). Trenutno se u Tehnološkom parku Linnovate održava treća i start up akademija, gdje znanje o otpočinjanju ali i upravljanju konkretnim biznisom usvaja novih 8 start up-a. Do današnjeg dana Linnovate je iznjedrio 5 poduzeća (d.o.o.) i 2 obrta koja su kreirala 13 novih radnih mjesta i ostvarila značajni financijski priliv i poziciju na tržištu. Predstavnici startupa su već na ranijem sastanku upoznali gradonačelnika sa svojim idejama, realiziranim aktivnostima, preprekama kao i prijedlozima za suradnju kao što su uključenju u izradu strategije kad je u pitanju razvoj turizma, zaštita i promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda, brendiranje, birdwatching, brdski biciklizam, servisi za održavanje i druge razvojne teme. Dobro postavljena Strategija nije presudna za odluku bilo kog poduzetnika da započne ili proširi svoje aktivnosti baš na teritoriji određenog grada, ali svakako dosta govori o poslovnom okruženju i perspektivama razvoja, složile su se obje strane te dodale da će u sinergiji maksimalno raditi upravo u tom pravcu.

 

Podijeli: