, ,

Dodijeljeno 25.000,00 KM grant sredstva kroz projekt BiHUB

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

BiHUB All

Financijski podržano novih pet poduzeća iz Linnovate inkubatora

Linnovate TP je u saradnji sa slovenskom nevladinom organizacijom PiNA (www.pina.si) i uz financijsku potporu Programa međunarodne saradnje Slovenije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije kroz program BiHUB – podrška ženskom i društveno odgovornom poduzetništvu podržao pet start-upa s područja Hercegbosanske županije grantovima u ukupnom iznosu od 25.000,00 KM.

U proteklom šestomjesečnom razdoblju kroz startup akademiju sedam startupa je uz pomoć iskusnih predavača i mentora razrađivalo svoje poslovne ideje, učili ih uokviriti u zakonodavni i pravni oblik, učili kako upravljati ljudskim, ali i financijskim potencijalima te kako svoje proizvode i usluge marketinški pozicionirati na tržištu.

Na žiriju je bio iznimno težak zadatak. Na prezentacijama sudionika smjenjivali su se poslovni projekti koji će nedvojbeno dati dodanu vrijednost turističkoj ponudi županije, ali i ojačati međunarodno pozicioniranje tvrtki ne samo iz županije, već i cijele Bosne i Hercegovine i obrnuto.

Skupa s kolegama iz Slovenije koji koordiniraju cjelokupnim projektom domaći žiri nagradio je sljedeće ideje grantovima po pet tisuća konvertibilnih maraka:

  • ATV Expirience – iznajmljivanje ATV Quad vozila i organiziranje izleta,
  • Stur.ba. – vožnja kanua i promatranje ptica,
  • BeeLe – proizvodnja zdrave hrane i pčelarstvo,
  • Kupres MTB Trails – ‘all-mountain’/ ‘enduro’ vožnja biciklima na Kupresu i
  • Adparentia – digitalna marketinška agencija.

Nagrađeni startupi će kroz projekt biti uključeni u daljnji program potpore, koja obuhvata individualno savjetovanje, mentorstvo i coaching, podrška za promociju poslovnih ideja/poduzeća te događaje umrežavanja u trajanju jedne godine sa mogućnošću produženja. Linnovate svakako i kroz svoj program podrške startupima nastavlja daljnju suradnju sa nagrađenim startupima ali i startupima DaKa Mont i LiCode koji su bili dio ovogodišnje Linnovate startup akademije.

Podijeli: