, ,

Sinergijom livanjskog lokalnog partnerstva do novih radnih mjesta

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

LEP II

LEP II

Sinergijom livanjskog lokalnog partnerstva do novih radnih mjesta 

Linnovate Tehnološki park i još deset partnera iz livanjske lokalne zajednice su nositelji realizacije projektnih aktivnosti „Sinergija livanjskog LPZ za veću konkurentnost i zapošljivost radne snage“ u okviru projekta „Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- Faza II (LEP II) koji financira Europska unija, a realizira Međunarodna organizacija rada u BIH.

Aktivnosti su usmjerene na upošljavanje neuposlenih osoba registriranih u evidenciji Zavoda za upošljavanje HBŽ-e, kojima će se kroz programe edukacija, popraćenih mentorstvom, u oblasti turizma (turistički vodič i voditelj turističke poslovnice), drvnom sektoru (stolarstvo), stočarstvu (proizvodnja mlijeka) i 3D modeliranju, te putem startup-a (obuka za samoupošljavanje), omogućiti prekvalifikacija, dokvalifikacija ili pokretanje vlastitog posla. Oblasti su ciljano birane kako bi se uskladile ponuda i potražnja na tržištu rada.

Promotivni događaj LEP II-nove prilike, nova radna mjesta, održan je 20. 4. 2022. godine u Sarajevu, a ispred vodećeg partnera Linnovate certifikat o dodjeli sredstava primila je direktorica Monika Mihaljević.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Livno je jedno od 20 uspostavljenih u zemlji u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Ovaj projekt ima za cilj doprinijeti poboljšanju prilika zapošljavanja u lokalnim zajednicama dajući podršku razvoju lokalnih partnerstava za zapošljavanje kao partnerski uspostavljenih mehanizama za tržište rada koji osiguravaju pristup formalnom zapošljavanju na lokalnom nivou.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).