Predstavljanje zaklade Linnovate

Tehnološki park je organizacija koja stimulira te upravlja protokom znanja i tehnologija, između malih i srednjih poduzeća, visokoškolskih ustanova te institucija koje se bave istraživanjem i razvojem tržišta. Nudi mogućnost svim zainteresiranim tvrtkama da se smjeste na jednom mjestu te da budu u stalnom kontaktu i vezi sa znanstveno – istraživačkim centrima s ciljem povećanja vlastite inovativnosti i spremnosti na odgovaranje zahtjevima tržišta uvjetovanim novim tehnološkim saznanjima.

Tehnološki park može novim poduzetničkim tvrtkama pružiti odnosno ustupiti na korištenje poslovni prostor koje uključuje svu popratnu i dodatnu opremu, nužan za pokretanje i stabiliziranje u fazi razvoja tvrtke te druge intelektualne usluge – pravne, računovodstvene, marketinške i slično koje su nužne za osamostaljenje tvrtke, pronalazak novih tržišta, novih izvora financiranja.

Zaklada Linnovate će započeti procese uspostave budućeg Tehnološkog Parka na području grada Livno gdje će u prvoj fazi svoga postojanja fokus biti na uspostavi poslovnog inkubatora, mjesta sa kojega vizija započinje, a gdje ćemo osigurati moderno i kreativno radno okruženje, koje će biti u funkciji korisnika zaklade Linnovate.

U drugoj fazi postojanja, fokus Zaklade Linnovate u suradnji sa lokalnim partnerima iz akademske zajednice biti će uspostava trening centra koji će za cilj imati poboljšanje uvjeta formalnoga obrazovanja, kao i uvođenje novih neformalnih obrazovnih smjerova kako bi se pospješile šanse za uspjehom budućih poduzeća.

Kako bi se korištenjem infrastrukture zaklade, kroz pružanje planiranih usluga, svim raspoloživim sredstvima sistematski moglo utjecati na pojedine gospodarske sektore ili pod sektore, fokus zaklade Linnovate će biti rad na specijaliziranim programima podrške kojima će se poticati: praktični rad i stjecanje iskustva, izgradnja lokalnih kapaciteta, poljoprivredna proizvodnja, informacijske tehnologije kao i  ostali programi za koje se ukaže potreba.

Na prvom bloku konferencije #BFL – Business Forum Livno 2018, osnivači i članovi upravnog odbora Božo Perić, Stipe Čelar, Marin Jozić te Mate Rimac sa aspekta akademije i poslovanja će na panel diskusiji razgovarati detaljnije o samoj ideji, njenoj implementaciji kao i budućim planovima te viziji zaklade Linnovate.

Sudjelovanje na konferenciji je otvoreno za javnost, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane s područja grada Livna kao i područja županije. Pored lokalnog stanovništva, na konferenciju pozivamo i sve pripadnike naše dijaspore, koji bi trebali odigrati jednu važnu ulogu, a kojima je posvećen dio same konferencije.

Svi zainteresirani za dolazak na konferenciju obvezni su se registrirati na online alat Eventbrite,  registracije su otvorene, a mjesta su ograničena.

Za sva dodatna pitanja i informacije, pratite nas na službenim stranicama www.linnovate.org ili nas kontaktirajte preko mail-a info@linnovate.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *