Najava konfrenecije Business Forum Livno 2018

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

DSC_9436

Dana 14.8.2018. godine u prostorijama hotela B&M sa početkom u 10:00 sati započet će konferencija pod nazivom Business Forum Livno 2018. Glavna tema konferencije bitće predstavljanje zaklade Linnovate, budućeg Tehnološkog parka Livno.

Svjesni svakodnevnih događaja i neprilika s kojima se susreću mladi, nedostatkom motiva, volje, mogućnosti te zapošljavanja, grad Livno i okolicu svakodnevno napuštaju obitelji. Jedan od ključnih razloga jest nepostojanje okruženja koje bi potaknulo i podržalo mlade ljude u izgradnji samostalne karijere kroz malo i srednje poduzetništvo.

Proteklih godinu dana pokrenuta je inicijativa uspostave Tehnološkog parka Livno, koja je rezultirala zakladom Linnovate, čiji su osnivači porijeklom iz Livna: Bernardin Ćenan, Božo Perić, Marin Jozić te Mate Rimac. Pored uloge osnivača, važno za naglasiti jest uloga Mate Rimca kao glavnog donatora koji je osigurao potrebnu financijsku podršku za početak rada, kao i mnoge druge programe i aktivnosti zaklade Linnovate.

Rad zaklade temeljit će se na podršci edukaciji, poduzetništvu, izvozu te financiranju, a na samoj konferenciji prezentirat ćemo javnosti naše planove. Dolaskom na konferenciju bit ćete u mogućnosti saznati motive inicijative za uspostavu tehnološkog parka, naše usluge i planove, kao i mnoge druge zanimljive teme:

  • Zašto Linnovate – Osnivači će Vam predstaviti motive i razloge te odgovoriti na pitanje zašto smo pokrenuli zakladu Linnovate.
  • Dostupne usluge – Kako bismo postigli naše ciljeve, predstavit ćemo Vam usluge koje će biti dostupne odmah po otvaranju zaklade Linnovate.
  • Strategija i planovi – Budući da je ovo početak, govorit ćemo i o strategiji razvoja te proširenja infrastrukture i usluga zaklade Linnovate.
  • Uspješne prakse – Također ćete imati priliku čuti i dobre prakse te uspješne priče od sličnih organizacija te mladih poduzetnika širom naše regije.
  • Potencijali financiranja – Razgovarat ćemo te Vas upoznati sa aktualnim dostupnim mogućnostima financiranja kako privatnih tako i javnih projekata.
  • Uloga dijaspore – Bitnu ulogu u ostvarivanju naših ciljeva igra i dijaspora; također ćemo razgovarati o potencijalima suradnje s našim zajednicama u dijaspori.

Sudjelovanje na konferenciji je otvoreno za javnost, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane s područja grada Livna kao i područja županije. Pored lokalnog stanovništva, na konferenciju pozivamo i sve pripadnike naše dijaspore, koji bi trebali odigrati jednu važnu ulogu, a kojima je posvećen dio same konferencije.

Svi zainteresirani za dolazak na konferenciju obvezni su se registrirati na online alat Eventbrite, a registracija će biti otvorena dana 21.7.2018. od 10 sati. Upute za registraciju na Eventbritu, kao i sve druge informacije možete pratiti putem weba i bloga na službenoj stranici zaklade Linnovate linnovate.org.

Za sva dodatna pitanja, budite slobodni kontaktirati nas preko mail-a info@linnovate.org.