,

Predstavljanje Business Forum Livno 2018

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

155656-OUET5E-316

Pokretanjem zaklade Linnovate kreiramo poslovno okruženje za stvaranje perspektivnije budućnosti. Kako bismo bolje razumjeli kojim putem smo krenuli, na konferenciji Business Forum Livno 2018 o tome ćemo razgovarati sa našim partnerima.

Kako su nastala slična okruženja u Bosni i Hercegovini, te kojim putem su se razvijali, koje usluge imaju te koje su rezultate do sada ostvarili, na konferenciji će nam govoriti Sara Lerota iz Spark Digitalnog Akceleratora Mostar, Drago Gverić iz Inovacionog Centra Banja Luka, Vedran Šimunović iz Intera Tehnološkog Parka Mostar.

Pored navedenih organizacija bitnu ulogu u gospodarskom razvoju regije igraju regionalne agencije, o kojima će nam na konferenciji Business Forum Livno 2018 govoriti Mirna Jelčić iz REDAH-a Mostar, te Dragiša Marek iz SERDA Sarajevo.

Bez edukacije i znanja put do uspjeha je nemoguć, o čemu će nam govoriti Nenad Bakić poznati investitor, poduzetnik i filantrop koji je započeo revoluciju uvođenja tehnologije u škole vlastitom inicijativom, što je kulminiralo STEM revolucijom u Hrvatskoj. Trenutno je savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za digitalnu transformaciju i STEM.

Bez financija nema uspjeha, barem je takvo mišljenje, kao što je i mišljenje da u Bosni i Hercegovini ne postoje investitori. Istina jeste da je kultura investitora kao i poduzetništva jako slaba, ali dolaskom na konferenciju, jedno je sigurno, mišljenje ćete promijeniti.

U Bosni i Hercegovini postoje mogućnosti za financiranja kakve nemaju niti u Njemačkoj. O tome će nam na konferenciji Business Forum Livno 2018 govoriti Jusuf Tanović ispred USAID projekta Diaspora Invest, dok će Merima Avdagić ispred UNDP-a će predstaviti projekt Dijaspora za Razvoj. Pored navedenih, Dr. Gligor Stojkov ispred GIZ-a će također predstaviti projekt EU4Business kao i Anita Vasić koja će ispred I-Platforme predstaviti projekt i-dijaspora.

Svrha dolaska gore navedenih osoba i organizacija jest na prvom mjestu podrška novoosnovanom Tehnološkom Parku Linnovate u izgradnji vizije bolje budućnosti kako grada Livna i okolice, tako i cijele Bosne i Hercegovine.

Konferenciji će nazočiti oko 200 osoba iz raznih krajeva te dobnih skupina, požutite sa vašom prijavom jer je ostalo jako malo mjesta.

Svi zainteresirani za dolazak na konferenciju obvezni su se registrirati na online alat Eventbrite,  registracije su otvorene, a mjesta su ograničena.

Za sva dodatna pitanja i informacije, pratite nas na službenim stranicama www.linnovate.org ili nas kontaktirajte preko mail-a info@linnovate.org.