,

Partnerstvo REDAH – LINNOVATE

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

DSC_1934

Svečano potpisivanje sporazuma Linnovate TP – REDAH

U srijedu 24.04.2019 održano je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji između Linnovate Tehnološkog parka iz Livna i Regionalne razvojne agencije REDAH iz Mostara.
Uz potpisivanje sporazuma održan je i panel pod nazivom Strategija upravljanja razvojem – uspostavljanje efikasne koordinacije javnog, privatnog i civilnog sektora.
Sudionici panela su bili: Marin Jozić, suosnivač i Predsjednik Upravnog odbora Linnovate, Mirna Jelčić, izvršna direktorica Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH, Miloš Bauk, ministar gospodarstva HBŽ-a, Antonija Grabovac, Služba za posredovanje pri zapošljavanju Županijskog zavoda za upošljavanje Livno i Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije, Široki Brijeg.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”redah-linnovate”]

Uz razgovor o mogućnostima suradnje, posjetitelji su se mogli upoznati sa prednostima integrirane suradnje i strateškog pristupa razvoju ali i poteškoćama u implementaciji projekata koji vode razvoju. Predstavljene su uloge i način rada regionalne razvojne agencije kao i postojeći i mogući načini suradnje sa Općinama i Županijama/Kantonima.

Također, predstavljeni su i projekti koji su do sada prijavljeni u partnerstvu Linnovate Tehnološkog parka, Ministarstva gospodarstva HBŽ te Županijskog zavoda za upošljavanje Livno, kojima se i ovom prilikom zahvaljujemo na pruženoj podršci i pomoći. Projekti imaju za cilj sustavno utjecati na razvoj poljoprivrednog, drvnog i metalnog sektora.

Na događaju koji se održao u prostorijama Tehnološkog parka Linnovate uz ostale sudionike bili su i predstavnici svih šest općina Hercegbosanske županije i Ureda premijera, kao i Ministarstva gospodarstva, Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih te Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ.

Podijeli: