Eric Nelson – Ambasador SAD u posjeti Linnovate Tehnološkom Parku

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

DSC_9218

Američki veleposlanik oduševljen ekonomskim inicijativama Linnovate-a

Američki veleposlanik Nelson bio je ovih dana u obilasku dviju tvrtki koje su financijske, kroz projekte podržane od USAID-a i tom prilikom posjetio je i Tehnološki park Linnovate”.

Ukazano povjerenje samo je dokaz da Tehnološki park Linnovate kroz tri godine svog postojanja radi na općem dobru koje se prepoznaje. Uvaženom gostu rado smo ispričali o svojim počecima i motivima da pokrenemo besperspektivnu sredinu onima koji imaju dobre ideje, koje žele realizirati i osigurati svoju budućnost na ovim prostorima. Pojavio se tim entuzijasta na čelu s Matom Rimcem, osnovan je investicijski fond, infrastruktura i krenulo se s pokretanjem pozitivnog poduzetničkog okruženja. U tri godine postojanja inkubiralo se u Tehnološkom parku Linnovate 28 ideja, koje su iznjedrile 13 novoosnovanih poduzeća, od kojih je 10 izravno potpomognuto sredstvima iz Linnovate investicijskog fonda u visini od 155.000 KM.

Osnivači su upoznali američkog veleposlanika sa ciljem za formiranjem stalnog programa podrške poduzećima, ali i o financiranju Linnovate-a koji dosad svoje poslovanje temelji uglavnom na financijskoj podršci globalno najpoznatijeg Livnjaka Mate Rimca. Američki veleposlanik nije skrivao svoje oduševljenje inicijativom Tehnološkog parka za regionalni ekonomski razvoj, jer se Tehnološki park Linnovate nije ograničio samo na Livno, već cijelu regiju Hercegbosanske županije, s jasnom vizijom da postane regionalno prepoznatljiv kreator poticajnog, inovacijskog, tehnološkog i poslovnog sustava koji je ključan za stvaranje inovativnog i konkurentnog poduzetništva u regiji, odnosno stvaranje perspektivnije budućnosti regije.

U regionalnu podršku razvoju uvjerio se i veleposlanik Nelson osobno se upoznavši s tvrtkama iz cijele županije čiji je osnutak i rad potpomogao Tehnološki park Linnovate – OPG Đuran (https://lnkd.in/eu2GBKH), Stur.ba Kanu i promatranje ptica (http://stur.ba/), Atv Experience Livno (wwwATVexperienceLivno.com), Kupres MTB Trails (www.Kupresmtbtrails.com), Sapot (https://cutt.ly/FmzgC3e), MWood (https://cutt.ly/cmzg7HE) i AdParentia. Veleposlanik je predstavio aktivne projekte američkog veleposlanstva koji mogu biti odlična prilika za novoosnovane tvrtke.

Američki veleposlanik Nelson se složio s mladim biznismenima da svako okruženje pa tako i bosanskohercegovačko traži za dobro poslovanje dobre ekonomske reforme, s jakom vladavinom zakona i korisnim politikama koje podržavaju legitimne poduzetnike i legitimno poslovanje koje će bezuvjetno pomaknuti Bosnu i Hercegovinu prema EU standardima.

Zahvalio je na kraju, kako je kazao inspirativnim osnivačima inicijative Tehnološkog parka Linnovate, koja je prepoznata kao jedna od najboljih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi promocijom i razvojem poduzetništva te kao organizacija koja će zasigurno predvoditi poboljšanje ekonomskog okruženja Hercegbosanske županije.

 

Podijeli: