Što je to poslovni inkubator?

Zaklada Linnovate će započeti procese uspostave budućeg Tehnološkog Parka na području grada Livno gdje će u prvoj fazi svoga postojanja fokus biti na uspostavi poslovnog inkubatora, mjesta sa kojega vizija započinje, a gdje ćemo osigurati moderno i kreativno radno okruženje, koje će biti u funkciji korisnika zaklade Linnovate.

Poslovni inkubator pruža profesionalne poslovne usluge tvrtkama sa naglaskom na razvoju i primjeni znanja i tehnologije. U potrazi za stalnim razvojem i prilikama nudimo poduzećima u Linnovate TP pozitivno poduzetničko okruženje.

Glavni fokus za inkubator su inovativne ideje bazirane na znanju i stvaranju nove vrijednosti, te želja da se u sklopu inkubatora izraste u ozbiljnu tvrtku koja svoje poslovanje zasniva na primjeni novih tehnologija. Također, u inkubator se mogu prijaviti i postojeće firme, obrti i obiteljska gospodarstva, ne starija od 3 godine koje žele unaprijediti svoje poslovanje.

Vrste inkubacije?

Linnovate

Pred inkubacija

Za kandidate koji imaju dobar temeljni koncept poslovne ideje te žele poboljšati razvoj svoje ideje, Linnovate TP predviđa besplatnu pred-inkubaciju koja uključuje smještajne usluge, konzalting i trening na maksimalan period do 6 mjeseci.

Linnovate

Inkubacija

Za kandidate i poduzeća koja su već razvila svoje poslovanje, ali ih žele unaprijediti, Linnovate nudi uređen uredski prostor, poslovno savjetovanje, određenu financijsku podršku, usluge treninga i sale za sastanke u periodu do 36 mjeseci.

Linnovate

Virtualna inkubacija

Za kandidate i poduzeća koji žele unaprijediti svoje poslovanje, ali raditi iz vlastitoga uredskog prostora, Linnovate također nudi usluge poslovno savjetovanje, određenu financijsku podršku, usluge treninga i sale za sastanke u periodu do 36 mjeseci.

Za koga je namjenjen?

Razvoj inovativnih poslovnih ideja

Osobe ili timovi stariji od 18 godina iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, koji žele razviti poslovnu ideju u razvijen inovativni projekt, koji bi moglo rezultirati pokretanjem poduzeća.

Pokretanje novih poduzeća

Osobe ili timovi stariji od 18 godina iz Bosne i Hercegovine i inozemstva, koje imaju razvijen inovativan projekt i žele podršku za pokretanjem vlastitoga poslovanja.

Unapređenje postojećih poduzeća

Mlada inovativna poduzeća iz Bosne i Hercegovine, registrirana manje od 3 godine, koji te žele unaprijediti svoje poslovanje.

Pokretanje spinoff poduzeća

Mlada inovativna poduzeća iz Bosne i Hercegovine, registrirana više od 3 godine, koja žele uspostaviti spinoff poduzeće u Inkubatoru.

Kako postati dio?

Linnovate Tehnološki park će raditi dva puta godišnje pozive za apliciranje u poslovni inkubator. Sami proces pristupanja inkubaciji Linnovate Tehnološkog Parka opisan je procesom:

 • 1

  Aplikacija

  Podnošenje aplikacijskog obrasca na kojemu u kratkim crtama opisujete svoju poslovnu ideju

 • 2

  Evaluacija

  Preliminarna evaluacija poslovnih ideja sa ciljem identificiranja poslovnih ideja koje inkubator može podržati

 • 3

  Dostava dokumentacije

  Dostava ostale dokumentacije i potpisane aplikacije koja je definirana pravilnikom za poslovne ideje

 • 4

  Prezentacije

  Konačna evaluacija aplikacije gdje je svaki aplikant dužan prezentirati poslovnu ideju pred komisijom

 • 5

  Ugovor

  Ugovori sa aplikantima koji su zadovoljili sve kriterije te postaju dio poslovnog inkubatora