, , , , , ,

EU podržala otvaranje poduzeća za osam novih poduzetnika na prostoru livanjskog LPZ-a

Napisao

minuta/e čitanja

Podijeli:

Pic 2

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Livno, nakon provedene obuke „ Pokreni svoj posao“ i prezentacije poslovnih ideja, odabralo je osam nezaposlenih osoba koje će otvoriti svoj posao na prostoru Hercegbosanske županije.

Potpisivanjem ugovora, kandidati su ostvarili pravo na financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih poslovnih ideja u iznosu od 6.600,00KM te su zahvalni na prilici i smatraju da će svojim primjerom potaknuti i ostale osobe iz svog okruženja da iskoriste priliku za ostvarenje vlastitih ideja i planova.

Sinergija livanjskog LPZ za veću konkurentnost i zapošljivost radne snage, naziv je projekta za koji su sredstva dobili glavni podnositelj Linnovate Tehnološki park i još deset partnera iz livanjske lokalne zajednice. Projekt je usmjeren na upošljavanje nezaposlenih osoba registriranih u evidenciji Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije, kojima će se kroz programe edukacija, popraćenih mentorstvom, u oblasti turizma (turistički vodič i voditelj turističke poslovnice), drvnom sektoru (stolarstvo) i 3D modeliranju, te putem startup-a (obuka za samozapošljavanje), omogućiti prekvalifikacija, dokvalifikacija ili pokretanje vlastitog posla. Oblasti su ciljano birane kako bi se uskladile ponuda i potražnja na tržištu rada.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Livno je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Europske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Europska unija financira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekt ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Podijeli: